Senaste inläggen

Av Elias - 28 september 2014 16:00

Hittade förresten ett par teckningar som jag gjorde en gång när jag testade ritkol.

   

Så min fascination av träd är inget nytt under solen. Jag verkade iofs vara bättre på att hålla mig inom papprets ramar då, inte helt men något. Vill träna på att få med hela trädet på pappret, utan att det ser helt befängt ut
(=befängt)

ANNONS
Av Elias - 28 september 2014 15:50

Det verkar som jag intekommer undan från träden, även om jag försöker rita annat så är det där jag hamnar. Och helst creepy grejer.

 

Läser Game of Thrones just nu, även där dyker det upp creepy trees

  det här stycket gav mig inspiration till det här  


Så jag antar att jag fortfarande är inne på nåt slags människan kontra naturen grej.

Vet inte vart det kom ifrån men började av nån anledning tänka på en död fågel, så började rita en. Jo förresten, det har nog och göra med fladdermuskillen i första bilden

 

Tror att jag ska fortsätta med att göra en skeletthand. Och garanterat blir det minst ett träd nånstans, de förföljer mig ;-)


Eftersom jag är inne på skräck ska jag ta och gå på utställningen med/om skräckromatik på konstmuséet.

ANNONS
Av Elias - 26 september 2014 22:45

Det jag har gjort den här veckan är att jag har testat material och uttryck att arbeta med, jag har fokuserat på träd eftersom det är något som jag fastnat på för tillfället. Varför det rä på det viset vet jag inte, men det finns massa associationer att göra kring träd vad gäller luiv och död och natur och sådant. Jag själv växte upp i ett riktigt gammalt stockvirkeshus som värmdes upp med en vedeldad panna. Så en del av mitt liv har ägnats åt att hugga och stapla ved. Brukade också hänga en hel del i skogarna runt gården så träd är en del av mig kan man säga.


En anledning till att jag ger mig hän och bara skapar är för att jag brukar låsa mig om jag försöker skapa kring ett mentalt tema, första gången jag gjorde gestaltning arbetade jag kring inspiration, det tog väldigt lång tid innan jag verkligen kom igång med arbetet. Samma när jag började arbeta utifrån normer. Därför valde jag den här gången att bara göra något utan att tänka på teman.


Något jag märkte när jag började med träden var att jag tröttnade ganska snabbt på att bygga dem. Det gick liksom för lätt och sedan hade jag en känsla av "jaha, och nu då?" Var väl mest därför jag övergick till målningen. Plus att två kurskamrater stod och målade sin inre häst så det kände väldigt lätt och mysigt att ställa sig bredvid dem med ett staffli och måla ett träd.

Av Elias - 26 september 2014 19:15

Doppade de små träden i rent gips, de blev inte porösa så det verkar som att det var färgblandningen som ställde till det.

 


Fortsatte också att måla, lade inte till guldfärg som jag sagt utan fortsatte att jobba med perspektivet, och gjorde trädet mörkare och mörkare. Mera svart. Inte nöjd

 

Av Elias - 25 september 2014 23:17

När träden torkade började tvärr det färgade gipset att flaga, särskilt det som blandats med enbart karamellfärg.

 

Jag kan tänka mig några olika anledningar till det.

  • Karamellfärgen gjorde gipset poröst
  • Grejerna var fortf fuktiga inut, vilket gjorde gipset poröst
  • Eftersom grenarna är böjliga ger de inget stöd till gipset. Att kotten flagade talar dock emot det

Så det är möjligt att det hade flagat även utan att jag färgat gipset. Enda sättet att få veta det är att testa med rent gips. Tyvärr tog mitt gips slut idag så kunde inte testa, det får bli morgondagens experiment.


Insåg att jag inte kan fortsätta göra träd i den storlek jag börjat med, det skulle helt enkelt gå åt för mkt gips. Ett alternativ är iofs att byta material, men känner att jag inte är klar med gips ännu. Så gjorde ett gäng små träd. Två av dem är i ståltråd och ett är en blandning.

 

Testade att blanda gips med en specialfärg, en som är acryl i grunden men med nånting i som ger den metallicfärg (och som luktar fruktansvärt). Det fungerade inte över huvud taget att arbeta med. Rullade ihop det till en boll som jag låter torka bara för att få se resultatet.Gårdagen ägnades åt att söka referenser/inspiration och teckna träd i blyerts. Började med att rita ett träd som vuxit över ett skelett och en sköld. Sedan började jag fundera på hur det ser ut när en gren växer på framsidan av trädet, alltså rakt mot betraktaren. Fick definitivt inte till det här, ser ut som att någon huggit en stor kniv i stammen. Ska fortsätta jobba på det.

 

Tänkte idag att jag skulle måla ett liknande träd (dock utan skelett) men inte ägna lång tid åt att skissa upp det först. Något som jag annars brukar lägga ner onödigt mycket tid på. Kände också att jag inte ville arbeta med träds vanliga färger. Inte klar än men så här ser det ut just nu. Ska lägga till guldfärg i morgon och arbeta mer med skuggor och 3D-effekt.

 

Något jag  vill och behöver jobba på är att krympa ner träden så de får plats på underlaget.

Av Elias - 24 september 2014 14:51

Någon nämnde fairy doors under gestaltningshandledningen.

   

Jag tycker de är förtjusande så bestämde mig för att göra en egen i gips som jag kanske placerar ut nånstans på HDK

         

Tankarna fortsätter kretsa kring trädfolk/sagoväsen

        

stora träd, och invuxna saker

       Av Elias - 23 september 2014 20:15

Samlade pinnar, och lite annat. Börjat "bygga träd av träd".

     

Tänkte också att jag skulle testa att färga gipset. Hade med mig svart acrylfärg som jag blandade med vattnet innan jag rörde i gipset. Resultatet blev väldigt intressant. Det stelnade väldigt långsamt vilket gjorde att det var som att jobba med lite porös gummimassa. När jag täckt in det första "trädet" såg det ut som att det hade brunnit.

 


Testade även med blå karamellfärg. Det här torkade kanske lite långsammare än vanlig gipsblandning.

 

Sedan blandade jag i acrylfärgen i blandningen eftersom det börjat stelna och jaghade fler grejer att täcka.

 

Av någon anledning hamnar den här bilden åt fel håll i bloggen trots att den är åt rätt håll i arkivet. Men håll till godo


  
   
  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elias med Blogkeen
Följ Elias med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se